Vanliga frågor

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren. Det tekniska innehållet kan skilja sig från projekt till projekt. Om du har specifika frågor om ett tak rekommenderar vi att du kontaktar oss på telefon 08-795 94 80.

Livslängden på ett tak bestäms av produktens kvalitet, men också av korrekt applicering av produkten, trots allt kommer en felaktig applicering med en bra produkt inte att ge rätt resultat. Genom att installera tak med en av våre certifierade takentreprenörer är du säker på en korrekt installation, dessa företag är utbildade att arbeta med Derbigum.

Då vi enbart arbetar på proffsmarknaden finns inte Derbigum att köpa. Det är endast våra certifierade takläggare som får handla vårt material.

Renoveringskostnader är summan av produktkostnader, bearbetningskostnader och allmänna kostnader. För en realistisk uppskattning av dina renoveringskostnader är det bäst att konsultera en godkänd Derbigumentreprenör

De isolatielaag bevindt zich tussen de onderconstructie van het dak en de toplaag. Op de onderconstructie wordt een DERBICOAT onderlaag aangebracht, fungerende als dampscherm (volgens de binnenklimaatklassen van de onderliggende ruimte). Vervolgens wordt de isolatie aangebracht en als laatste stap werken we het dak af met een DERBIGUM toplaag. Bij een warm dak wordt de onderconstructie door de isolatie beschermd tegen sterke temperatuurschommelingen. Het gevaar op bewegingen en scheuren in de onderconstructie wordt hierdoor beperkt. De temperatuurbelasting op de toplaag is zeer groot, gezien het hoge smeltpunt van de DERBIGUM SP FR >150°C, is het warme dak ideaal te combineren met onze toplaag.

För korrekt underhåll av ditt tak har DERBIGUM gjort ett underhållshäfte speciellt för sina kunder. Detta gör att du själv kan kontrollera ditt tak på ett professionellt sätt så att ditt tak får en lång livslängd.

När man talar om klassen Broof enligt europeisk lagstiftning, talar man om brandmotstånd hos en takkonstruktion enligt klassificeringsstandarden EN 13501-5. Våra produkter som vi säljer i Sverige är alla klassade med Broof(t2)

Kontakta oss

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

right-arrow-circular-button-outline Kontakta oss
Scroll to Top