Vanliga frågor

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren. Det tekniska innehållet kan skilja sig från projekt till projekt. Om du har specifika frågor om ett tak rekommenderar vi att du kontaktar oss på telefon 08-795 94 80.

På varje rulle från Derbigum finns ett nummer instansat. På detta nummer kan man läsa vilket år den tillverkades. Varje batch har ett uniktnummer som berättar år, vilken maskin som användes och vilket produktionsnummer. På så vis kan vi också följa upp eventuella reklamationer.

Vitt tak gör att solljuset reflekteras mer och absorberar mindre värme. Med andra ord, beroende på isoleringsgrad, värms takkonstruktionen upp mindre snabbt och den kommer inte att värmas lika snabbt i din byggnad. Utöver ovanstående är en vit takbeläggning extremt lämplig för ett tak där solpaneler installeras på grund av den lägre temperaturen och ju mindre värme den utstrålar.

Skillnaden gäller vilken typ av bitumen som används. SBS-bitumen modifieras annorlunda än APP-bitumen. Till exempel är SBS elastiskt men mindre motståndskraftigt mot solljus. En APP-bitumen är mer åldersbeständig vilket de oberoende testrapporterna påvisar.

DERBIGUM SP och NT som är våra flaggskepp har en glasfiberarmeringen, vars struktur är synlig, vänd uppåt. Det ser lite ut som manchesterlinjer. Många tror att taket är slut för att man inte ser någon skiffer men det är det absolut inte.

Kontakta oss

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

right-arrow-circular-button-outline Kontakta oss
Scroll to Top